29. TRAVNJA 2012. 19:05h

Hrvatska ove godine ostala bez odličja na gimnastičkom kupu u Osijeku

Tina Erceg

Foto

Sport
0

Tekst

Ovogodišnji gimnastički kup u Osijeku nije bio dobar za hrvatske predstavnike. Nakon prošlogodišnje četiri medalje, ove smo godine ostali bez odličja.

Posljednja nada ostala je Tina Erceg, no na parteru, svojoj jačoj disciplini, zauzela je peto mjesto s ocjenom 13, 275. Nastup na gredi obilježio je pad zbog kojeg je završila je na posljednjem mjestu s ocjenom 11.900. Priznaje kako nije bila favorit.

"Nisam izdržala pod tim domaćim pritiskom. Žao mi je za gredu, mogla sam i bolje odraditi vježbu to bi bila pristojna ocjena, dovoljna za četvrto ili peto mjesto", rekla je Erceg, koja je na parteru napravila prijestup.

"Ta dva tri koraka sam previše energično krenula i to me koštalo tri - četiri desetinke, a to je bila medalja. Toga mi je najviše žao", iistaknula je hrvatska gimnastičarka.

Niti Marijo Možnik na preči nije došao do medalje. Na kraju je s ocjenom 14.350 zauzeo peto mjesto.To je prvi put da Možnik u Osijeku nije na postolju.

"Dogodila mi se jedna pogreška na početku kada sam u prvom elementu i u prvom zamahu čuo jedan neobičan zvuk sličan onome u Cottbusu, kada se prije mjesec dana cijela preča srušila. Nisam to zaista očekivao i to me omelo u tom trenutku", rekao je Možnik, koji se nada da će na skorašnjem Europskom prvenstvu u Montpellieru ponoviti vježbu iz kvalifikacija što bi mu trebalo donijeti medalju. Djevojke početkom svibnja nastupaju na europskoj smotri u Bruxellesu.

Grčka i Švicarska osvojile su po dva zlata, srebro i broncu i predvode listu najuspješnijih zemalja sudionica.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!