15. LIPNJA 2012. 19:13h

Hrvati u finalu treće regate Svjetskog kupa u Njemačkoj

U zdravom tijelu zdrav duh.

Foto

Sport
0

Tekst

Najbolja hrvatska veslačka posada, četverac na pariće u sastavu David Šain, Damir Martin, te braća Martin i Valent Sinković plasirala se u finale treće regate Svjetskog kupa u Muenchenu osvojivši prvo mjesto u svojoj skupini.

Naš četverac poveo je od samog starta, te to vodstvo zadržao do cilja u koji je ušao s vremenom 5:49.58 minuta, odnosno više od tri sekunde ispred drugih Australaca.

Od preostala tri hrvatska čamca uspješan je još bio i četverac bez kormilara u sastavu Dražen Čulin, Nikša Skelin, Vitomir Čavrlj i Alen Banovac koji se kroz repesaž plasirao u polufinale. Nakon četvrtog mjesta u skupini, naši su veslači drugim mjesto u repesažu izborili plasman među 12 najboljih posada u Muenchenu.

Vedran i Luka Radonić u konkurenciji lakih dvojaca na pariće, te Helena Pavković među lakim samicama nisu se uspjeli probiti u polufinale. Braća Radonić su u skupini bili peti, a u repesažu četvrti, dok su za prolazak u polufinale morali biti među tri najbolja čamca. Treći Argentinci bili su brži za 88 stotinki.

Pavković je u svojoj kvalifikacijskoj skupini bila četvrta, a u repesažu treća, no u konkurenciji 22 samice to nije bilo dovoljno za prolazak u polufinale. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!