12. SIJENJA 2012. 07:44h

Hercegovci: Dolazak Dinama je za sve nas radostan trenutak

Foto

Sport
0

Tekst

Hercegovina se priprema. Stiže Dinamo. Najveći hrvatski klub. Klub koji je u Hercegovini oduvijek svetinja, i koji dobiva pažnju, poštovanje i ljubav na svakom koraku.

- Dolazak Dinama je za sve nas radostan trenutak. Svi jedva čekamo da se vidimo. S plavima njegujemo odnos kao s članovima obitelj - kazala je Vedrana Franjkić, direktorica "Ville Reggine" u kojoj dinamovci odsjedaju već šestu godinu zaredom.

Prijašnjih godina plavi su slali izvidnicu u Me?ugorje da vidi gdje će se trenirati, spavati... Me?utim, ove godine nitko nije dolazio.

- Postalo nam je to standardno. Pripremamo njihov sportski meni, svake je godine isto - kazala je Franjkić, a kao i svake godine priprema se i svečani doček. Dolazak Dinama u Me?ugorju se očekuje sutra oko 13 sati, a plave će dočekati brojni prijatelji, uz osječke tamburaše i žensku klapu Drača. Za doček se pripremaju vina gotovo svih hercegovačkih vinara. Vino je prigodno zapakirano za Dinamov dolazak, a na bogatom švedskom stolu naći će se brojni hercegovački specijaliteti. Nisu to samo pršut i sir nego i morski plodovi - prstaci, koji zbog Vahine prošlogodišnje zabrane kod svih u Hercegovini izazivaju smijeh, a već u petak popodne dinamovci imaju i prvi trening u modernom sportskom centru Circle International. Me?ugorski taksist Žarko Selak uvijek je na raspolaganju dinamovcima. Ostavlja svoj posao kako bi bio na usluzi upravi i igračima.

 

  • Intervju: Mirna itum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu itum, proelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuilina profesorica, lanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojinice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebakog holdinga inila se kao idealna osoba za tu politiku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pria o svom ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ija je lanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dunosti.

  • Intervju: Mirna itum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vie od 6 milijuna puta!