30. LIPNJA 2012. 21:38h

Gordon Igesund novi je izbornik reprezentacije JAR-a

Svjetsko nogometnog prvenstvo neopisiv doživljaj za djecu

Foto

Sport
0

Tekst

Gordon Igesund (55) imenovan je za novoga izbornika nogometne reprezentacije Južnoafričke Republike, te će imati šest mjeseci za pripremu momčadi pred nastup na Afričkom prvenstvu kojemu će ta zemlja biti domaćin.

Igesund će na klupi JAR-a zamijeniti Pitsa Mosimanea, koji je otpušten nakon lošeg starta reprezentacije u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014.

Inače, Igesund je najuspješniji trener u južnoafričkom klupskom nogometu u posljednjih 15 godina s četiri osvojena naslova prvaka i to s četiri različita kluba.

Igesund je već 17 izbonik u posljednjih 20 godina otkako reprezentacija JAR-a sudjeluje u međunarodnim natjecanjima. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!