31. OUJKA 2012. 11:48h

FIFA objavila godišnji financijski izvještaj: Ostvaren plus od 1, 29 mil. $

Službena lopta Svjetskog nogometnog prvenstva 2010.

Foto

Sport
0

Tekst

FIFA je u izvještaju navela da je prošla godina donijela prihode od milijardu i 70 milijuna dolara, dok je na rashode potrošeno milijardu i 34 milijuna.

- Oduševljen sam što financijski Fifa stoji na čvrstim temeljima - rekao je predsjednik te te organizacije Sepp Blatter.

Rezerve Fife sada iznose milijardu i 293 milijuna dolara, a većina prošlogodišnjih prihoda ostvarena je od prodaje televizijskih prava i sponzorstva za naredno Svjetsko prvenstvo u Brazili 2014. godine.

FIFA je u protekloj godini za plaće zaposlenih izdvojila 67,3 miliona dolara. Budući da je u organizaciji zaposleno 390 osoba, prosječna godišnja plaća iznosila je 172.677 dolara!

Još 21 milijun izdvojen je za premije zaposlenika, ali u izvještaju nije navedeno kako su premije podjeljene kao ni koliki dio je otišao predsjedniku Seppu Blatteru.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!