29. SVIBNJA 2013. 17:50h

Fifa kaznila Hrvatsku

fifa, nogomet

Foto

Sport
0

Tekst

Me?unarodna nogometna federacija (FIFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez sa 50.000 švicarskih franaka (oko 300.000 kuna) zbog nedoličnog ponašanja navijača za vrijeme utakmice protiv Srbije u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo koja se 22. ožujka igrala na stadionu Maksimir.

Fifa je kaznila HNS zbog 'širenja mreže hrvatskih navijača'. Hrvatskoj je prijetila i suspenzija stadiona za utakmicu protiv Škotske, no Fifa se ovoga puta odlučila za novčanu kaznu.

Krovna nogometna organizacija je reagirala na izvještaj Organizacije Nogomet protiv rasizma u Europi (FARE) u kojem se navodi kako je tijekom susreta bila najmanje sedam pjesama koje 'potiču mržnju'. HNS ima pravo na žalbu.

(Hina)
 

  • Intervju: Mirna itum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu itum, proelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuilina profesorica, lanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojinice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebakog holdinga inila se kao idealna osoba za tu politiku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pria o svom ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ija je lanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dunosti.

  • Intervju: Mirna itum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vie od 6 milijuna puta!