MANCHESTER UNITED

2. SIJENJA 2008. 12:43h

Ferguson: Atmosfera je bila kao na sprovodu

Tekst

Točno 74,459 navijača gledalo je, i to doslovno, minimalnu pobjedu Manchester Uniteda nad Birminghamom na Old Traffordu.

Menadžera Uniteda razočarala je šutnja na tribinama. Žestoki Škot nije imao razumijevanja za navijački novogodišnji drijemež.

- Publika je bila 'mrtva'. Bila je to najtiša utakmica na Old Traffordu otkako sam na klupi Manchestera. Trebali smo navijače u ovoj utakmici, momčad je žudjela za njihovom glasnom podrškom. Da je atmosfera bila bolja, igrači bi bolje odgovorili – izjavio je Sir Alex naglasivši:

- Momčad treba kontakt s publikom. Igrači moraju osjetiti atmosferu kako bi odgovorili na odgovarajući način, na što bi onda opet pozitivno reagirala publika. To je uzajaman ciklični odnos. Nažalost, protiv Birminghama je publika bila kao na sprovodu i to nam sasvim sigurno nije koristilo. Navijači moraju znati kako ih igrači trebaju da bi se motivirali.

Nekoliko riječi Ferguson je posvetio i Carlosu Tevezu, svom miljeniku iz Argentine. Napadač je najprije zabio jedini gol na utakmici u 25. minuti nakon prekrasne akcije s Cristianom Ronaldom (proslavio ga je s dudom varalicom u ustima nakon što ju je izvadio iz gaćica!), da bi u 70. minuti napustio teren zbog ozljede gležnja. Posljedice se još ne znaju.

- Carlos sigurno neće igrati u subotu dvoboj FA Cupa, a koliko će izostati ostaje nam tek vidjeti. Sjajan je dečko, hrabar kao lav. Podnosi sve te udarce i uklizavanja i radi dalje dok se ne sruši od bolova.

 

  • Intervju: Mirna itum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu itum, proelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuilina profesorica, lanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojinice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebakog holdinga inila se kao idealna osoba za tu politiku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pria o svom ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ija je lanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dunosti.

  • Intervju: Mirna itum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vie od 6 milijuna puta!