1. OUJKA 2011. 08:28h

Džarovski: Platini je kupio glasove na izborima za predsjednika Uefe

Foto

Sport
0

Tekst

- Prvu sam utakmicu namjestio 1973. godine. Bio je to susret Tikveš - Makedonija Đorče Petrov, u kojem je Makedoniji trebala pobjeda da ostane u ligi. Pobijedila je i ostala u ligi, a tu uslugu dobio sam 400 tisuća dinara, kazao je Velibor Džarovski.

Iza njega velika "karijera" te ističe da se nije bojao ni Tita.

- Miljan Miljanić i Slavko Šajber su me proglasili za najveće zlo u jugo nogometu. Teretili su me za 21 utakmicu, od ukupno 22 koliko sam do tog trenutka namjestio. Nisu mi mogli ništa, jer nije bilo dokaza.

Objasnio je svoje djelovanje.

- Razradio sam sistem do detalja. Pratio sam igrače koji vole kockati, jer gde je kocka, tu je i dug. Obično sam surađivao s bekovima, stoperom i vratarom. Dovoljna je bila samo jedna njihova pogreška da se završi posao.

Povod razgovora s Džarovskim bila je posjeta Michela Platinija Srbiji.

- Namještaljki ima svuda. Pa i Platini je namjestio izbore na kojima je izabran za Uefina predsjednika. Kupovao je glasove. No, ne vjerujem da je kupio glas srpskog saveza. Tomislav Karadžić bi mu sigurno opalio šamarčinu da ga je probao kupiti, što se ne može reći za predsjednika makedonskog saveza. Haralampije Hadžiristevski bi prodao glas i za tisuću eura - podvukao je Džarovski.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!