3. SVIBNJA 2012. 16:53h

Dugopolje: Da smo ušli u prvu ligu borili bi se za opstanak

Foto

Sport
0

Tekst

Iz nogometnog kluba Dugopolje jučer su obavijestili Hrvatski nogometni savez da iduće sezone ne namjeravaju igrati u prvoligaškom društvu.

Budući su oni jedini drugoligaš koji je zadovoljavao uvjete za igranje u višem rangu, postalo je jasno da će i 12. klub Prve HNL ostati u ligi.

Ta vijest s olakšanjem je primljena u Rijeci i Zaprešiću, koji su glavni kandidati za spomenuto 12. mjesto. U Dugopolju pak, ne kriju razočaranje što su morali odustati od prve lige. ''Nismo željeli riskirati. Pregovori sa potencijalnim sponzorima još su bili u tijeku, ali su nas iz HNS-a doveli pred gotov čin tražeći da se u svega pet dana izjasnimo želimo li igrati prvu ligu i nabavimo svu potrebnu dokumentaciju iz registra profesionalnih klubova'', rekao je za Media servis direktor kluba Stipe Rogošić.

"U visokoj fazi pregovaranja s potencijalim sponzorima, dobili smo dopis od HNS-a u kojem se od nas traži izvadak iz Registra profesionalnih klubova. Nažalost, to nam je došao kao hladan tuš jer u tom roku nije bilo moguće potpisati sve ugovore i ispoštovati zahtjeve. Bili smo prisiljeni povući molbu jer bi u suprotnom, ostali samo na proračunu Općine. U najgori mogući trenutak nam je došla odluka HNS-a, a zašto ona nije došla ranije ili HNS to nije tražila prošle godine, to ostavljam Komisiji za licenciranje", pojasnio je Rogošić.

Za razliku od mnogih hrvatskih klubova koji su pod svaku cijenu željeli ući u prvu ligu, pa su godinama kasnije plaćali tu nepromišljenost, u Dugopolju nisu htjeli ući u elitnu rang bez nekoliko moćnih sponzora.

"Bili smo u visokom stupnju pregovora s potencijalnim sponzorima, ali nakon onog dopisa, na ionako tešku situaciju u Hrvatskoj, morali smo u pet dana potpisati sve ugovore, zadan nam je nemogući rok. Nismo imali drugog izbora nego poslati odbijenicu za prvu ligu. Da to nismo napravili, to bi zahtijevalo veliku borbu i tešku borbu za opstanak". naglasio je direktor Dugopolja.

Klub koji ima jedan od najljepših stadiona u Hrvatskoj i vrlo dobru prateću infrastrukturu, u budućnosti bi ipak želio biti dio elitnog ranga. '

'Sigurno da bi željeli, ali ambicije će usmjeravati uprava kluba na čelu s predsjednikom'', tvrdi Rogošić.

"Kao direktor kluba zadaća mi je financijska stabilnost kluba. Nadam se da se ovakve stvari i odluke u 5 do 12 više neće ponavljati jer smo u najgore moguće doba dobili obavijest. Kada smo riješili financijske kriterije i kada je sportski rezultat potvrdio da ćemo biti drugi na ljestvici. Nažalost, u zadnjih mjesec dana intenzivnih pregovora, HNS nam je 5 do 12 stavio točku na 'i' vezano uz bilo kakva razmišljanja o našem ulasku u Prvu ligu", požalio se Rogošić.

Nakon odluke izvršnog odbora NK Dugopolje o odustajanju, u Interu i Rijeci su odahnuli, jer su iz borbe za ostanak dovedeni u poziciju sigurnih prvoligaša. Pojavila su se i nagađanja da su ti klubovi nagovarali Dugopoljce na odustajanje, što direktor kluba odlučno opovrgava.

"U ovom su slučaju to Inter i Rijeka, ali što se nas tiče, nama je svejedno. Mi gledamo samo sebe. Posljednjih dana pojavljivale su se neke izjave u smislu insinuacija i dogovora, ali Dugopolje nikada nikome nije dužan niti pregovara o bilo kakvom ugovoru ili popuštanju. Da nismo dobili taj dopis HNS-a, uvjeravam vas da bi bili ozbiljan konkurent za ulazak u Prvu ligu. O tome nema govora, nismo se čuli niti s čelnicima Rijeke i Intera, niti s presdtavnicima ostalih prvoligaša. Poručujem da idemo do kraja ovog prvenstva i da postignemo što bolji rezultat", zaključio je Rogošić. (Mediaservis)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!