19. VELJAE 2012. 16:03h

Dom sportova: Održava se humanitarni stolnoteniski turnir

Humanitarni stolnoteniski turnir u Domu stolnog tenisa

Foto

Sport
0

Tekst

Više od 400 igrača iz 60 hrvatskih klubova natječe se ovog vikenda na humanitarnom stolnoteniskom turniru Hrvatskog stolnoteniskog saveza u Domu sportova. Povod je prikupljanje sredstava za kupnju dječjih igračaka i didaktičkih pomagala za bolnicu Sestara milosrdnica. Svaki natjecatelj trebao je priložiti dječju igračku, a došli su iz cijele Hrvatske, od Dubrovnika do Vukovara.

Turniru je nazočio i gradonačelnik Milan Bandić koji je nakon uvodnog pozdrava odigrao kratki stolnoteniski meč protiv đakona zagrebačke nadbiskupije Marijana Spehnjaka i doktorice Valentine Matijević. Velečeasni je prisutne oduševio svojom igrom.

 - Odaziv je izvanredan - ustvrdio je Zlatko Pospiš, predsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza i dodao kako je ovo ujedno i uvertira u međunarodno prvenstvo u stolnom tenisu koje će se u Zagrebu održati u svibnju.

U dvorani prepunoj djece zatekli smo i 11-godišnjeg Nikolu Grubića koji marljivo trenira već godinu dana.

- Drage volje i velikog srca naš klub prikupio je i dao igračke. Druženje i razvijanje pozitivnih ljudskih osobina cilj je ovog okupljanja, kako bi se najmlađi na pozitivan način naučili pobjeđivati - objasnio je njegov trener Miroslav Cebović iz stolnoteniskog kluba Sesvete.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!