25. KOLOVOZA 2015. 23:04h

Dinamova pobjeda vrijedna je 14 milijuna eura

Dinamo

Foto

Sport
0

Tekst

Plasmanom u natjecanje po skupinama nogometne Lige prvaka zagrebački Dinamo je već zaradio 14 milijuna eura.

'Modri' su za uspješan prolaz kroz kvalifikacije zaradili dva milijuna eura, a sam ulazak u Ligu prvaka osigurava im dodatnih 12 milijuna eura i to bez obzira na ishod natjecanja u skupini.

Hrvatski prvak može i dodatno napuniti blagajnu. Pobjeda u skupini donosi 1,5 milijuna eura, što je pola milijuna eura više nego lani. Bod u skupini i dalje donosi 500.000 eura. Eventualan plasman u osminu finala Dinamu bi donio još 5,5 milijuna eura.

UEFA plasman u četvrtfinale honorira s još šest milijuna eura, a polufinale donosi sedam milijuna eura. Poraženi finalist LP-a utješit će se s 10.5 milijuna eura, a bonus za pobjedu u finalu donosi 15 milijuna eura. Tako osvajač LP-a samo od nagrada može zaraditi 54.5 milijuna eura, a predvi?a se kako bi još najmanje toliko trebao zaraditi i od televizijskih prava.

UEFIN CJENIK
Pobjeda u završnoj rundi kvalifikacija - 2 milijuna eura
Poraženi u završnoj rundi kvalifikacija - 3 milijuna eura
Plasman u Ligu prvaka - 12 milijuna eura
Pobjeda u skupini - 1,5 milijuna eura
Bod u skupini - 500.000 eura
Plasman u osminu finala - 5,5 milijuna eura
Plasman u četvrtfinale - 6 milijuna eura
Plasman u polufinale - 7 milijuna eura
Poraz u finalu - 10,5 milijuna eura
Pobjeda u finalu - 15 milijuna eura

 

  • Intervju: Mirna itum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu itum, proelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuilina profesorica, lanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojinice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebakog holdinga inila se kao idealna osoba za tu politiku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pria o svom ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ija je lanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dunosti.

  • Intervju: Mirna itum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vie od 6 milijuna puta!