9. SRPNJA 2015. 21:08h

DIJAMNTNA LIGA Ana Šimić na 5. mjestu

Foto

Sport
0

Tekst

Hrvatska atletičarka Ana Šimić zauzela je peto mjesto u natjecanju skakačica u vis na mitingu "Dijamantne lige" u Lausanni s preskočenih 1.91 metara.
 
Šimić je iz prvog pokušaja svladavala letvicu na visinama od 1.80m, 1.85m, 1.88m i 1.91m, ali je potom sva tri puta rušila na 1.94m.
 
Pobjednica je Ruskinja Ana čičerova koja je skokom preko dva metra izjednačila najbolji rezultat sezone kojega je prije mjesec dana u Rimu postavila Španjolka Ruth Beitia. Beitia je natjecanje u Lausanni završila na drugom mjestu sa 1.94m, a isti je rezultat ostvarila i treća Šve?anka Erika Kinsey.
 
Ranije tijekom mitinga najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković zauzela je drugo mjesto u bacanju diska s hicem od 67.06 metara. Za Perković je ovo bio prvi poraz u "Dijamantnoj ligi" ove sezone, nakon četiri pobjede, a bolja od nje bila je Kubanka Yaimi Perez sa 67.13 metara, dok je treće mjesto zauzela još jedna Kubanka Denia Caballero, inače vlasnica najboljeg rezultata sezone, sa 66.04m.
 
Nakon što u prve dvije serije nije uspjela prebaciti 65 metara, Perković je svoj najbolji hitac izvela u trećoj seriji, te je njime izjednačila domet Perez iz druge serije, ali i tada je Kubanka bila u vodstvo zbog boljeg drugog hica. U preostale tri serije Perković je prestupila, dok je Perez u petoj seriji još popravila svoj rezultat bacivši disk do novog osobnog rekorda od 67.13m.
 
Nakon pet od sedam održanih natjecanja u "Dijamantnoj ligi" Perković i dalje uvjerljivo vodi u redoslijedu diskašica sa 18 bodova, Perez se probila na drugo mjesto sa sedam, dok je Australka Dani Samuels s pet bodova.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!