18. KOLOVOZA 2013. 13:09h

Del Piero: Odlazak iz Juventusa je bila velika trauma

Foto

Sport
0

Tekst

Legendarni talijanski nogometaš Alessandro Del Piero (38) priznao je kako je odlazak iz Juventusa za njega predstavljao traumatično iskustvo koje je ostavilo posljedice.

Del Piero je 19 godina nosio dres torinske 'Stare dame', a potom je u srpnju 2012. preselio u redove Sydneyja nakon što mu čelnici Juventus nisu željeli produžiti ugovor.

"Moj odlazak iz Juventusa je bio traumatičan i sasvim sigurno je ostavio posljedice," priznao je jedan od najboljih talijanskih nogometaša svih vremena u razgovoru za La Gazzetta dello Sport.

Del Piero je za Juventus odigrao 705 utakmica i postigao 290 golova, osvojivši pritom 16 trofeja od čega šest titula talijanskog prvaka i jednu Ligu prvaka.

"Bivši suigrači su mi poručili kako će dres s brojem 10 uvijek biti moj. Zahvalan sam im na tome. Arturo Vidal, Andrea Pirlo i Claudio Marchisio nisu htjeli uzeti taj broj, iako su mogli," kazao je Del Piero.

Osvrnuo se na današnji Juventus.

"Juventus je u prošlosti imao jedan cilj, a to je Liga prvaka. Zbog toga je momčad gubila dosta energije. Danas ekipa ima po dva igrača na svakoj poziciji i čak šest napadača i trener može birati. Ova momčad može obraniti naslov prvaka, ali i uključiti se u borbu za Ligu prvaka," poručio je Del Piero.

 

(Hina)
 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, proèelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaèelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuèilišna profesorica, èlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebaèkog holdinga èinila se kao idealna osoba za tu politièku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem prièa o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, èija je èlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!