SP U ATLETICI

1. RUJNA 2007. 15:51h

Defar zlatna na 5000 metara

Tekst

Etiopljanka Mesere Defar pobjednica je utrke na 5000 metara na Svjetskom prvenstvu u Osaki.

Svi su o─Źekivali kako ─çe svjetska prvakinja na 5000 metara postati Etiopljanka Mesere Defar, kako je i bilo na prvenstvu u Osaki.

Mesere Defar je uvjerljivo odradila posljednjih 400 metara utrke na pet kilometara kada je pobjegla kompletnoj konkurenciji. Donekle je tek uspjela ritam pratiti Kenijka Vivian Cheruiyot koja je na kraju osvojila srebrnu medalju. 

Redoslijed: 1. Defar (Eti) 14:57.91, 2. Cheruiyot (Ken) 14:58.50, 3. Cherono (Ken) 14:59.21.

 

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!