7. SVIBNJA 2013. 17:47h

Collina: Suci iza gola su prava stvar

Foto

Sport
0

Tekst

Jedan od najboljih nogometnih sudaca svih vremena, sada član Sudačke komisije Europske nogometne federacije (UEFA), Pierluigi Collina ocijenio je uvo?enje sudaca iza gola odličnim potezom.

"Uvo?enje sudaca iza gola smanjilo je sudačke pogreške za 60 posto," kazao je Collina na seminaru u Covercianu. Collina smatra kako je uvo?enje četvrtog i petog suca donijelo pozitivne promjene, ali i kako je svjestan da pogreške nikada neće biti svedene na nulu.

"Vjerujem da su u Ligi prvaka, Europskoj ligi i drugim natjecanjima četvrti i peti sudac unijeli pozitivne promjene," kazao je Collina.

Talijanski arbitar karijeru je završio 2006. godine, a tijekom karijere je šest puta uzastopno proglašavan za najboljeg suca na svijetu. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna itum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu itum, proelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuilina profesorica, lanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojinice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebakog holdinga inila se kao idealna osoba za tu politiku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pria o svom ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ija je lanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dunosti.

  • Intervju: Mirna itum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vie od 6 milijuna puta!