6. SIJENJA 2011. 11:47h

Cico Kranjčar deveti najbolji izbornik na svijetu

Zlatko Kranjčar

Foto

Sport
0

Tekst

Vicente del Bosque, izbornik španjolske nogometne reprezentacije koja je u JAR-u prošle godine osvojila svjetski naslov, najbolji je izbornik za 2010, prema izboru Kelnskog Instituta za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS).

Na 9. mjestu je  izbornik Crne Gore, hrvatski trener Zlatko Kranjčar.

IFFHS najboljeg izbornika bira redovito od 1996. godine, a i u prošlom izboru Del Bosque je bio najbolji.

Zlatko Kranjčar deveto je mjesto podijelio zajedno s Carlosom Dungom, bivšim izbornikom Brazila. Skupio je Cico sedam glasova.

Skok za četrnaest mjesta u odnosu na prošlu godinu napravio je izbornik "elfa" Joachim Löw, drugoplasirani u poretku za ovu godinu. Na trećemu se mjestu nalazi izbornik reprezentacije Nizozemske koja je u JAR-u igrala finale i nakon produžetka utakmice naslov prepustila Španjolskoj, Bert van Marwijk

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!