28. TRAVNJA 2012. 19:08h

Cedevita pobijedila Partizan, u finalu čeka Makabi ili Budućnost

Foto

Sport
0

Tekst

Košarkaši Partizana u ponedjeljak u 20.15 neće imati priliku i po šesti puta zaredom osvojiti naslov prvaka regionalne lige. U Tel Avivu ih je u tome onemogućila Cedevita (68:56). Nakon vrlo tvrda, gotovo negledljiva početka obiju momčadi, Zagrepčani su drugom poluvremenu stekli kapitalnu prednost i dobrom obranom ju sačuvali. Doduše, pomogli su i crno-bijeli koji su slobodna bacanja pucali sa samo 50 posto uspješnosti (11-22).

Za razliku od Beograđana koji su bili "usamljeni", cedevitaše je bodrilo oko 160 navijača pristiglih čarterom iz Hrvatske, ali i 20-tak hrvatskih vojnika koji su UN-ovoj misiji razgraničenja na sirijskoj strani Golanske visoravni. Svi oni navijali su zdušno svih 40 minuta i pomagali Anzulovićevu sastavu da prebrodi krizna razdoblja. A psiha je bila presudna, ustvrdio je Cedevitin razigravač Dontaye Draper.

- Znao sam da, ako im se mentalno suprotstavimo, imamo izgleda jer oni su dosad tako pobjeđivali.

Psihološki najstabilniji cedevitaš bio je Chris Owens. Šest od svojih 18 koševa pogodio je u samoj završnici utakmice, pogađajući preko Partizanova centra i najboljeg im igrača Raduljice (15 koševa).

Koševe za Cedevitu postizali su još Bilan (15), Car (10), Draper (8), Opačak (5), Vukušić (5), Warren (4) i Baždarić

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!