17. VELJAE 2012. 21:34h

Cedevita - jedini hrvatski košarkaški klub koji stalno raste

Foto

Sport
0

Tekst

Cedevita je jedini košarkaški klub u Hrvatskoj koji uzastopce raste. Prije sedam godina u tadašnji Hiron Botinec ušla su trojica prijatelja, Emil Tedeschi, Mladen Veber i Davor Užbinec, i nije bilo sezone da klub nije zakoračio na stubu više.

Preskočili su jednu stubu, no kupnja pozivnice za regionalnu ligu bila je legalna.

Bez obzira na to što ga Grad Zagreb financijski ne podržava ni približno kao Cibonu i Zagreb, pobjednik Ćosićeva kupa danas je najperspektivniji hrvatski klub. Doduše, najperspektivniju momčad nema jer u njoj je previše veterana, no u klubu su počeli sustavno raditi s klincima pa će naraštaj 1994. biti prvi iz vlastite proizvodnje. Klub ništa ne radi preko svojih mogućnosti, što se ne bi moglo reći za rivala iz Trnskog.

- Čini mi se da smo spremni za odstrel - kaže Zagrebov trener Androić misleći na rasprodaju skupih igrača.

May je već prošlost, a okolo su nuđeni i Kasun, Heytvelt i Ožbolt. Mravi su u teškoj financijskoj situaciji, uništila ih je Euroliga za kojom su toliko žudjeli. Sada tome stremi Cedevita, no privatni kapital u tom klubu s time će se bolje znati nositi.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!