SAO PAOLO

1. SIJENJA 2009. 13:30h

Brazilski maraton uzeli Kenijac i Etiopljanin

Foto

Sport
0

Tekst

Na utrci je sudjelovalo oko 3000 trkača, me?u kojima i brojni turisti koji blagdane provode u vrućem Brazilu.

Kenijac James Kipsang i Etiopljanka Yimer Wude Ayalew pobjednici su tradicionalne novogodišnje utrke u brazilskom Sao Paolu.

U 84. izdanju Silvestarske Corride na stazi od 15 kilometara po više nego ugodnom vremenu Kipsang je na cilj stigao prvi ispred sunarodnjaka Evansa Cheruyiota, inače pobjednika maratona u Chicagu, te Chaemwoloa Kiprono Mutaia.

Etiopljanka Yimer Wude Ayalew bila je brža od Brazilki Fabiane Cristine Silve i Marily dos Santos.

Na utrci je sudjelovalo oko 3000 trkača, me?u kojima i brojni turisti koji blagdane provode u vrućem Brazilu.

 

  • Intervju: Mirna itum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu itum, proelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuilina profesorica, lanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojinice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebakog holdinga inila se kao idealna osoba za tu politiku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pria o svom ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ija je lanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dunosti.

  • Intervju: Mirna itum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vie od 6 milijuna puta!