22. LIPNJA 2013. 16:33h

Bolt osigurao kartu za Moskvu

Foto

Sport
0

Tekst

Svjetski rekorder Jamajčanin Usain Bolt jučer je pobijedio u jamajčanskim kvalifikacijama za svjetsko atletsko prvenstvo u Moskvi nakon što je slavio u utrci na 100 m s vremenom 9,894 sekunde.

Bolt je olimpijski i svjetski prvak na 100 m i 200 m i svjetski rekorder u obje discipline (9,58 s i 19,19 s).

Jedan od njegovih najvećih konkurenata američki atletičar Tyson Gay je pobijedio na 100 m u američkim kvalifikacijama u Des Moinesu s vremenom 9,75 sekunde, a Justin Gatlin, koji je pobijedio Bolta na mitingu u Rimu, bio je drugi.

Dvojica američkih atletičara pokušat će na SP u atletici koje se održava od 10. do 18. kolovoza u Moskvi konkurirati Boltu.

(Hina)

 

  • Intervju: Mirna itum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu itum, proelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuilina profesorica, lanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojinice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebakog holdinga inila se kao idealna osoba za tu politiku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pria o svom ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ija je lanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dunosti.

  • Intervju: Mirna itum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vie od 6 milijuna puta!