9. STUDENOG 2013. 13:29h

BOBANE CARE: Hrvatski konj osvojio Emirates Cup i milijun dolara

Prva utrka godina na Fairmont Parku 15. 03. 2011. godine.

Foto

Sport
0

Tekst

Konj Boban u petak je pobijedio na prestižnom australskom Emirates Cupu i osvojio milijun dolara. Boban je inače u vlasništvu dva Hrvata, Marka Pejića i Ivana Jolića, a obojica su nekad igrali nogomet za Melbourne Knights, donosi Sydney Morning Herald. Njihova strast za nogometom nije zaobišla ni njihovog konja kojeg su nazvali po, kako su jednom rekli australskim medijima, najboljem hrvatskom nogometašu svih vremena, Zvoni Bobanu.

Boban prvu utrku nije počeo najbolje tako da mu ni kladionice nisu davale neke velike šanse. No, njegov džokej Glyn Schofield se nije dao obeshrabriti lošim prognozama i s Bobanom je iza sebe ostavio konkurenciju par desetaka metara prije cilja, javljaju australski mediji. Boban je s ovom pobjedom postao najprogresivniji trkaći konj u Australiji, koji je ove godine od 18 natjecanja na kojima je sudjelovao osam puta osvojio prvo mjesto.

 

 

  • Intervju: Mirna itum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu itum, proelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuilina profesorica, lanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojinice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebakog holdinga inila se kao idealna osoba za tu politiku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pria o svom ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ija je lanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dunosti.

  • Intervju: Mirna itum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vie od 6 milijuna puta!