8. LIPNJA 2015. 13:31h

BLANKA VLAŠIć: Želim se do kraja sezone ustaliti na dva metra

Blanka Vlašić

Foto

Sport
0

Tekst

Blanka Vlašić uspješno se vratila na skakališta nakon devetomjesečne pauze. Drugo mjesto i 197 cm preskočenih u prvom pokušaju na mitingu Dijamantne lige u Rimu vratili su dvostruku svjetsku prvakinju na svjetsku atletsku pozornicu i na vrh atletskih ljestvica.

Jesi li, možda, nakon odličnog nastupa u Rimu razmišljala i o odlasku u Birmingham?

- Nisam o tome uopće razmišljala jer je u ovom dijelu sezone pregust raspored mitinga i ne bi bilo dovoljno vremena za oporavak. U ovom bi mi trenutku to bilo prenaporno. Ne želim, naime, „ući u crveno“, odnosno dovesti se u situaciju sličnu lanjskoj kad sam morala otkazati nastup na Europskom prvenstvu u Zürichu. Ove godine je Svjetsko prvenstvo u Pekingu glavni cilj i sve je podre?eno tome. Imam puno praznina u treningu, moram odraditi sve ono što zbog ozljeda nisam stigla i graditi formu za Peking.

Slijedi miting u New Yorku 13. lipnja. Što je u rasporedu nakon toga?

- Bilo bi lijepo odraditi sve mitinge Dijamantne lige do kraja sezone, to je plan. Poslije New Yorka bit će dva tjedna vremena za opuštanje i trening, pa onda odlazak u Lausanneu, opet iz punog treninga. Pravu formu, tako, očekujem kasnije na ljeto. Idemo iz natjecanja u natjecanje, pa ćemo vidjeti dokle ću doći. Drago mi je što će, prema prognozama, u New Yorku napokon biti toplo vrijeme, jer zadnja dva puta nije bilo tako. Inače je New York lijepo i ugodno mjesto za skakanje i jako se veselim tom natjecanju...

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!