19. KOLOVOZA 2015. 14:04h

Blanka Vlašić: Iako mi nedostaje skokova, optimistična idem u Peking

Blanka Vlašić

Foto

Sport
0

Tekst

Hrvatska skakačica u vis Blanka Vlašić sutra odlazi u Peking, na Svjetsko atletsko prvenstvo, a iako zbog ozljede nije nastupala još od mitinga Dijamantne lige u New Yorku, vrlo je optimistična.

"Nakon natjecanja u New Yorku znali smo da je malo vremena da se ozljeda desne Ahilove tetive potpuno sanira, budući da smo, kako bih si uopće dala priliku da nastupim na Svjetskom prvenstvu, morali balansirati izme?u rehabilitacije i razvojnih treninga. Ovaj cijeli period je bio veliki izazov i već sama činjenica da idem u Peking je moja velika pobjeda. Iako mi nedostaje skokova i na treningu i na natjecanjima, optimistična sam i jako se veselim natjecanju. Znam da smo napravili najbolje što smo mogli u datim okolnostima i zato se mirna srca vraćam u Ptičje gnijezdo. Hvala svima koji su mi to omogućili!“, rekla je Blanka Vlašić uoči odlaska.

Blanka Vlašić ima dva svjetska zlata - sa SP iz Osake 2007. i sa SP iz Berlina 2009. - i jedno srebro sa SP-a u Daeguu 2011. te je najuspješnija visašica u povijesti svjetskih atletskih prvenstava.

Kvalifikacije skakačica u vis na Svjetskom prvenstvu u Pekingu na rasporedu su 27. kolovoza, a finale 29. kolovoza.

 

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!