24. VELJAE 2012. 10:22h

Bivše ministarstvo utvrdilo sukob interesa kod Mamića

Zdravko Mamić, Zoran Mamić i Slaven Bilić

Foto

Sport
0

Tekst

ZZD je pisao zbog sukoba interesa bivšem ministarstvu koje je zaključilo da je Mamić bio u sukobu te je prije godinu dana poslalo pismo u HNS

U tom pismo HNS-u među ostalim stoji:

"Vezano uz sukob interesa u NK Dinamu, Ministarstvo je naložilo HNS-u da poduzme sve mjere kako bi se spriječio bilo kakav sukob interesa.... Isto tako, s obzirom na to da sport niti smije niti može trpjeti bilo kakav upliv izvršne vlasti, MZOŠ nije, prilikom izrade Zakona o športu, a poštujući načela slobode udruživanja i odlučivanja u športskim klubovima kao udrugama, imao namjeru sankcionirati apsolutno sve slučajeve nepoštivanja zakonske norme. Stoga trenutačno važeći Zakon o športu ne propisuje nikakve sankcije pa MZOŠ-a niti nema pravnu utemeljenost za bilo kakvo sankcioniranje."

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!