19. LIPNJA 2012. 19:04h

Bilić: Sucu ništa ne zamjeram, niti vjerujem u priče o uroti

Zadovoljni Slaven Bilić

Foto

Sport
0

Tekst

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić dan nakon ispadanja sa EURA na svojoj je oproštajnoj konferenciji za novinare u Warki ustvrdio kako ispadanjem u reprezentacija nije ispunila očekivanja.

"Iskreno, došli smo osvojiti naslov prvaka. Mislili smo da možemo i koliko god to konstradiktorno zvučalo, naš plan nije bio nerealan. Igrači su imali veliko samopouzdanje, još više vjere, ali nismo uspjeli proći skupinu. Zašto je tomu tako možemo tražiti razloge, no to je činjenica i ostajem nesretan", rekoa je Bilić, te se potom osvrnuo na suđenje njemačkog djelitelja pravde Wolfganga Starka u utakmici protiv Španjolske:

"Vidio sam gol Španjolske i jedanaesterac na Ćorluki. Kod gola se vidi da nije zaleđe tek kada se slika zaledi, a jedanaesterac na Ćorluki je očit, onaj prvi na Mandžukiću još očitiji. Vruće glave čovjek svašta kaže, no sucu ne zamjeram ništa, on je kao i svi mi samo čovjek, pogriješi jer krivo vidi. Isključujem svaku mogućnost priče o zakulisnim igrama i urotama, ne želim u to vjerovati".

Hrvatska je najbolju priliku za pogodak imala u 58. minuti, ali udarac Rakitića glavom obranio je Casilla.

"To je bila kolosalna šansa koju moraš zaslužiti, ali koliko god je to bila lagana lopta, trebalo je doći u tu situaciju trkom iz sredine terena. Rakitić je postao igrač s kojim bih išao u rat kvalitetom protiv bilo koga, fenomenalno je odigrao prvenstvo, kao igrač je strašno napredovao u posljednje četiri godine. Od jednog talenta postao je snažna karika u reprezentaciji", kazao je Bilić

Na pitanje je li mu ovo ispadanja teže od onoga s EURA '96. kada je kao igrač izgubio u četvrtfinalu od Njemačke Bilić je odgovorio:

"Pitao me Luka Modrić o tome, treneru je teže, jer 24 sata na dan moraš voditi računa o grupi od 50 ljudi, veća je odgovornost, veće obaveze, ali i zasluge na kraju. Plakao sam kada smo ispali od Nijemaca, ali iz ove preskepktive mi se čini da je ovo teže. Prije 16 godina protiv Njemačke mi smo tek nakon utakmice shvatili da imamo moć i možemo, a to smo kapitalizirali dvije godine. I ovaj put smo znali da možemo, napravili smo plan i pridržavali ga se, nedostajalo je malo sreće da zabijemo gol".

Bilić se osvrnuo i na mogućnost da jednom u nastavku trenerske karijere ponovno preuzme ulogu izbornika.

"Ovo je najponosniji posao koji sam imao ili ću imati, nijedan nije mjerljiv s njim, pa bio ja i trener Real Madrida. Čovjek mijenja mišljenja, ali kako sada razmišljam odgovor je ne.

Od sljedeće sezone Bilić će biti trener ruskog prvoligaša Lokomotiva iz Moskve gdje bi želio vidjeti i pouzdanog člana hrvatske obrambene linije Vedrana Ćorluku.

"To rješavam s klubom, oni znaju koje sam pozicije detektirao na kojima bismo se trebali pojačati, a više će se znati kroz nekoliko dana", zaključio je Bilić. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!