26. TRAVNJA 2012. 11:55h

Bavarska je na nogama!

Foto

Sport
0

Tekst

Bavarska je na nogama! Naslovnice tamo┬Ünjih medija slave junake sa Santiago Bernabeua. Naslovi su jednostavni, ali jasni: ''Jaaaaaaaaaaaaaa!'', ka┬×e Bild, ''Magi─Źna no─ç za ostvarenje snova'', pi┬Üe Bild. Slavni njema─Źki klub u finalu je Lige prvaka u sezonii kada im se tamo malo tko nadao. 

Pobjedni─Źki pogodak za kona─Źnih 4:3 nakon jedanaesteraca postigao je Bastian Sweinsteiger.

- Mi smo smi mrtvi, ali toliko sretni što ćemo u finale na našoj Allianz Areni gdje idemo po naslov.

Junak utakmice apsolutno je Manuer Neuer koji je u ruletu jedanaesteraca obranio Kaki i Ronaldu.

- Naporno smo radili da bi barem ravnopravno odigrali ove dvije utakmice i na kraju zaslu┬×eno pobijedili. U mojim obranama ulogu je, naravno, igrala i sre─ça.

Uspjeh Bayerna pozdravio je i njema─Źki izbornik Joachim L├Âw.

- Bila je ovo izvanredna utakmica.  Te┬Üko se sjetiti kada se ne┬Üto sli─Źno dogodilo. Nevjerojatno su svi odigrali, visokim intenzitetom i ostvarili povijesnu pobjedu.

Oduševljen je bio i Karl-Heint Rummenigge, predsjednik kluba.

- Sretni smo i ponosni. Pobjedom nad Realom primili smo jedan veliki kompliment. Bio je to nogomet na najvi┬Üoj razini. 

- Bila je ovo ─Źarobna no─ç. Nakon ┬Üto smo prvih 15 minuta imali problema, po─Źeli smo igrati izvanredan nogomet i dr┬×ali ga se do kraja. Sretan sam zbog svojih igra─Źa.
 

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!