29. LISTOPADA 2011. 12:54h

Balakov o Jurčićevoj izjavi: Nije to moj nivo, nogomet je ozbiljan posao

Foto

Sport
0

Tekst

Sve ugodnije se Krasimir Balakov osjeća u Split, počeo se i raspitivati o nekoć slavnom košarkaškom klubu, obećao je da će dovesti cijelu momčad na jednu utakmicu.

- Znam za slavne dane splitskih košarkaša – reče Balakov.

Nakon ugodnog "ćakulanja" okrenuo se dvoboju protiv Intera.

- Inoha i Ruben Lima imali su određenih teškoća, ali na obojicu ću najverojatanije računati na njih, njihovo stanje je sve bolje – rekao je Balakov uz napomenu kako Miličević i dalje radi individualno.

Ako Lima, koji je najstandardniji igrač bijelih ove sezone, ne bude spreman Balakov ima dvije varijante na lijevom boku.

- Jedna je Kukoč, a druga Tičinović. To su ofenzivnije varijante – kazao je Balakov. Nekoliko puta je napomenuo da su igrači i on svjesni da Hajdukovi navijači slave svoj 61. rođendan.

- Rođendan je Torcide, moramo biti ofenzivni, ali pametni. Važno je da ostanemo u našem balansu, da se predstavimo kao kompaktna momčad – rekao je Balakov.

Inter se često u Poljudu znao pokazati kao neugodan gost. U Zaprešiću Hajduk vlada, tamo rado gostuje, ali kao domaćin nema baš dobre uspomene na Inter.

Ne znam tko nam nije crna mačka. Ma, to me ne zanima, u ovoj momčadi je dosta novih igrača, i ja sam novi, nismo opterećeni tradicijom. U pozitivnom smo ritmu, želimo ga tako i nastaviti – kazao je Balakov. Davno je rekao da ga više ne pitamo o željama uoči utakmice.

- Uvijek idemo na pobjedu – tada je kazao Balakov.

O Interu, posebno o treneru Iliji Lončareviću, rekao je sve najbolje.

- Imaju iskusnog trenera, koji zna što hoće. Inter želi igrati nogomet, dinamičan je, traže nogometna rješenja. Znaju u svakom trenutku što rade i što žele, vidi se trenerova ruka. Nije to laka utakmica za nas. Sve je u glavama, igračima svaki dan pričam da nogomet nije u nogama, već u glavi. Ako smo spremni u glavi onda možemo pobijediti svaku momčad – kazao je Balakov.

Nije se želio upuštati u rasprave s Dinamovim trenerom Krunom Jurčićem o Hajdukovoj formi, koji je kazao da je Hajduk u formi samo kad RTL snima prilog.

- Nije to moj nivo, nogomet je ozbiljan posao. Želim gospodinu Jurčiću da što duže ostane trener Dinama, ništa više – kaže Balakov.

Nasmijao se kad je vidio da nema kamera nijedne televizije.

- Izgleda da se RTL uplašio, pa nije došao – kaže Balakov.

Kazao je par riječi o stalnim pohvalama koje prema njemu stižu od igrača. Rijetko kada je svlačionica bila ovako jednoglasna kada se povede riječ o treneru.

- To mi je drago, to je signal da je ozračje među igračima dobro. Meni je najvažniji kontinuitet igara i pobjeda – zaključio je Balakov.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!