24. KOLOVOZA 2010. 14:53h

Badelj: Kad ti slabo ide, moraš biti 'visibaba'

Milan Badelj pokušava oduzeti loptu kapetanu Pyunika Sargis Housepyanu

Foto

Sport
0

Tekst

Vahid Halihodžić je Milana Badelja upisao u svoj notes kad je nedavno vidio da se neki francuski klubovi zanimaju za njega. Kad vidi zanimljivog igrača, Halilhodžić ga prati, jer tko zna kada će mu takav igrač zatrebati. Dolaskom u Dinamo vidio je drukčijeg Badelja, opisao ga je kao "visibabu", psihološki potonulog.

- Teško mi je objektivno govoriti o sebi, no činjenica je da nisam bio pravi, ali dižem se. A visibaba? Uvijek u životu kad ti ne krene najbolje, kad ni momčadi ne krene dobro, nisi zadovoljan, tako je i u nogometu - kaže Badelj.

Sigurno nije lako vidjeti da Hajduk prati 35.000 gledatelja, a plave tako malo ljudi, u istom natjecanju?

- Ljepše je igrati, veći je motiv kad je pun stadion. Iako i s manje ljudi se može napraviti prava atmosfera - kaže Badelj, a na upit očekuje li dolazak gledatelja na susret s Gyorom, odgovorio je:

- Paaa, očekujem. Tih 2:0 je kvalitetan rezultat, a mi igramo sve bolje.

Vahid Halihodžić dobio nadimak ´gonič robova´

Jesu li dvije posljednje pobjede slučajno poklopile s dolaskom novog trenera ili je to već rezultat njegova rada?

 - Ne vjerujem u slučajnosti, dogodio se pozitivni šok. Rano je donositi zaključke, ali dojam je da smo dobili fantastičnog trenera. U čemu su razlike? U nijansama - pričao je Badelj, s kojim su uglavnom

Pixsell
Pixsell
u svemu složio Arijan Ademi, još jedan mladi igrač plavih koji bi mogao imati sjajnu karijeru.

Kolege iz BiH zanimalo je nosi li Vahid Halilhodžić s pravom nadimak 'gonič robova'?

- Istina je da je strog, ima i zafrkancije, ali kad se radi, onda se radi. No, puno razgovara s nama i napunio nas je samopouzdanjem - kazao je igrač koji je došao iz Šibenika.

Plavi s Gyorom igraju u četvrtak u 21.15 sati, nemaju Mađari što izgubiti, mogli bi zaigrati drukčije negoli ostali klubovi koji dolaze u Maksimir?

- Logično je da bi morali igrati otvorenije, ali je isto tako pitanje da li oni to i mogu. Samo desetak minuta drugog poluvremena napravili su nekakvu dominaciju, ali nisu nas mogli stisnuti. Mislim da je to njihov ritam igre, mi samo u njega ne smijemo ući - zaključio je Badelj.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!