20. PROSINCA 2012. 11:46h

Australian Open povećao novčane nagrade

TomᚠBerdych

Foto

Sport
0

Tekst

Organizatori Australian Opena povećali su nagradni fond za tenisače koji budu eliminirani u ranijoj fazi natjecanja tog grand slama.

Australian Open će sada plaćati veće nagrade u svakom kolu za razliku od svih ostalih turnira, s tim da se povećanje odnosi i na na parove i na kavlifiiacije, dok je kod miješanih parova nagrada zamrznuta.

Najveće povećanje nagrade dobili su gubitnici u prvom kolu kod tenisača i tenisačica koji će sada dobijati 27.600 australskih dolara, odnosno 29.000 američkih dolara, što je za 32.7 posto više u odnosu na 2012.. Tenisači koji budu eliminirani u drugom kolu odnijet će sa sobom 45.500 američkih dolara, odnosno 36.6 posto više nego ove godine.

Ovom odlukom trebalo se umiriti igračko vijeće, na čelu s osvajačem 17 grand slam turnira Rogerom Federerom, koje je tražilo od četiri elitna turnira da osiguraju veće prihode za tenisače koji ispadaju u ranijim fazama natjecanja.

"Naša je motivacija pomoći u tome da se osigura profesionalonim tenisačima pristojniji život", izjavio je direktor Australian Opena Craig Tiley.

U listopadu je Tileyov tim objavio da će se tenisači i tenisačice na Australian Openu boriti za raspodjelu rekordnih 30 milijuna australskih dolara, ali nije rekao kako će biti raspodjeljen taj novac.

Srpski tenisač Novak Đoković i Bjeloruskinja Victoria Azarenka zaradili su svaki 2.3 milijuna australskih dolara za svoj uspjeh na tunriru koji počinje 14. siječnja i ako uspiju to ponoviti idući mjesec dobit će 2.43 milijuna australskih dolara.

(Hina) 
 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!