1. SVIBNJA 2012. 13:19h

Ante Čačić: Dvostrukom krunom želimo zaključiti ovu uspješnu sezonu

Foto

Sport
0

Tekst

''Respektiramo Osijek, ali želimo osvojiti Rabuzinovo sunce''. Poručio je to trener Dinama Ante Čačić uoči sutrašnje prve utakmice finala hrvatskog nogometnog kupa...

"Dvostrukom krunom želimo zaključiti ovu uspješnu sezonu kako bi se na miru mogli okrenuti novim jesenskim euro izazovima", istaknuo je trener Dinama i dodao:

"Naše ambicije su poznate - Dinamo želi dvostruku krunu, Dinamo će u Osijeku nastojati prezentirati sve ono što je činio ovo proljeće, a to znači da ćemo tamo tražiti pobjedu, da ćemo tamo tražiti osvajanje Kupa. Međutim, treba uzeti u obzir da je to kup natjecanje, da će domaćin biti potpuno neopterećen, da je to momčad satkana od vrlo talentiranih igrača koji znaju igrati, da su dolaskom novog trenera pokazali mogućnost pobjeđivanja. Očekujemo dobru utakmicu i očekujem da momčad reagira na način koji dolikuje kvaliteti koju posjeduje", istaknuo je Čačić.

Čačić je prije 17 godina trenirao Osječane, za koje je i dalje emotivno vezan.

"Držim da je finale Kupa najveća nogometna svetkovina u svakoj zemlji. Neizmjetno sam sretan i ponosan što sam dio finala, a u Osijeku očekujem sjajnu atmosferu. S obzirom da sam bio trener Osijeka bio 17 godina, poznam na koji način Slavonci doživljavaju Dinamo, na koji način vole svoj Osijek", rekao je Čačić.

Nogometaši Osijeka najavljuju da će pokušati iznenaditi favorizirane goste barem u prvoj utakmici, ali Čačić se nada da će njegova momčad pitanje pobjednika riješiti već u Gradskom vrtu.

"Ovo su ipak dvije utakmice. Kvaliteta je neosporno na našoj strani, ali kup natjecanje je hirovito. Mi imamo motiv završetka sezone s dvostrukom krunom i da u dobrom ozračju krenemo u nove izazove koji nas čekaju najesen. Respektiramo domaćina i ne podcjenjujemo ga, ali dati ćemo sve od sebe da Rabuzinovo sunce sljedećih godinu dana obasjava Maksimir", naglasio je Čačić.

Sutrašnja utakmica igra se u Gradskom vrtu u 19 sati, a uzvrat je za tjedan dana na Maksimiru. (Mediaservis)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!