4. LIPNJA 2012. 14:45h

ZKM gostuje u Njemačkoj sa četiri predstave

Foto

Scena
0

Tekst

Zagrebačko kazalište mladih gostuje u lipnju u Njemačkoj sa četiri predstave.


„Ideš dalje“ Holgera Schobera u režiji Renea Medvešeka izvodit će se u berlinskim školama i na Danima autorskog kazališta u Deutsches Theatreu od 4. do 10. lipnja i problematizira instant slavu, „Izlog“, nagrađivanog autorskog tandema, Nataše Rajković i Bobe Jelčića o odnosu kazališta i realnosti publika će imati prigodu vidjeti od 6. do 10. lipnja na uglednom Međunarodnom festivalu Theaterformen u Braunschweigu. Taj festival će se zatvoriti 10. lipnja praizvedbom „Žute crte“ Juli Zeh i Charlotte Roos u režiji Ivice Buljana, predstavom koja govori o zabranama i ograničenjima koje postaju dio svakodnevice u EU, i dio je međunarodnog projekta „Pozor: Pioniri!“.


U sklopu spomenuta projekta 24. lipnja u Državnom kazalištu u Braunschweigu gostovat će i Dramski studio Zagrebačkog kazališta mladih s predstavom Ivora Martinića „Leti, leti“ u režiji Marine Pejnović i Grozdane Lajić Horvat, temeljenoj na popularnoj dječjoj igri.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!