5. RUJNA 2012. 19:08h

Zbog teške ekonomske situacije zadnji festival Julijan Rachlin i prijatelji

Koncert dubrovačkog simfonijskog orkestra i Srđana Bulata na Dubrovačkim ljetnim igra

Foto

Scena
0

Tekst

U Dubrovniku će se od 6. do 8. rujna održati 12. festival "Julijan Rachlin i prijatelji" što će ujedno biti njegovo posljednje izdanje u tom gradu budući da se festival gasi zbog teške ekonomske situacije.

"Zahvaljujem svima koji su omogućili da se festival 12 godina održava u prelijepom Dubrovniku, svim umjetnicima, publici, gradskoj upravi, organizatorima. Njihova potpora bila je kontinuirana i dosljedna, no, na žalost, u okolnostima globalne krize koja se odrazila i na ovu manifestaciju, ne i dovoljna da bi se festival mogao nastaviti održavati", kazao je umjetnički direktor i osnivač festivala maestro Julijan Rachlin na konferenciji za novinare.

Slavni violončelist Misha Maisky koji je sudjelovao na svih 12 festivala, kazao je kako mu je iznimna čast što je mogao biti dijelom ovog festivala u gradu kakav je Dubrovnik.

Najavljen je ovogodišnji trodnevni program koji je okupio četrnaestero umjetnika, a po prvi put će u Dubrovniku nastupiti dvoje vrhunskih svjetskih vokalnih solista - američki bariton Thomas Hamson i austrijska mezzosopranistica Angelica Kirschlager. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!