22. LIPNJA 2012. 10:20h

Završilo snimanje igranog filma `Bila je tako lijepa` Irene Škorić

Foto

Scena
0

Tekst

Kratkometražni igrani film Bila je tako lijepa redateljice i scenaristice Irene Škorić snimao se na lokacijama grada Rijeke i Zagreba.

Radnja je smještena u šezdesete i sedamdesete godine prošlog stoljeća, te u današnje vrijeme.

Ovaj film emocijom zaogrće svijet mašte, stvarnosti i sjećanja. Ljudi, stvari, prizori i slike čine ljubavni B mol koji se zbiva nekad, sad i uvijek.

On je bio radnik u brodogradilištu, ona je bila službenica. Voljeli su se, imali obitelj, ostarjeli. Nje više nema. On je sam i sjeća se nje.

Irena Škorić: ''Autorska mi je radost otkrivati jednu nepoznatu Rijeku, kao čudesnu i još neistraženu pozornicu ne samo za ovaj već i neki budući film.''

Glavne uloge igraju Boris Pavlenić, Jelena Perčin, Lukrecija Brešković i Hrvoje Klobučar.

Film je sufinanciran sredstvima Grada Rijeke i HAVC-a, producent je Artizana iz Zagreba.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!