9. SRPNJA 2012. 12:35h

Završen Zagreb Tourflim Festival, Poljska osvojila glavnu nagradu

Foto

Scena
0

Tekst

U prostorijama Muzeja Mimara, u petak 6. srpnja završen je prvi Zagreb Tourfilm Festival - međunarodni festival turističkog filma.

Na svečanoj dodjeli nagrada, uručeno je ukupno 22 nagrade i prizanja te glavna nagrada (Grand Prix). Nagrade su napravljene u obliku licitarskog srca, a pobjednici najbitnijih kategorija su:

1. Najbolji TV spot/film do 2 minute – film „Polska – feel invited“ iz Poljske

2. Najbolji filmovi do 7 minuta – film „Oda Radosti“ iz Hrvatske

3. Najbolji filmovi do 60 minuta – film „On location Vienna – interiors“ iz Austrije

4. Najbolja TV reportaža ili dokumentarni film do 60 minuta – film „Nantucket“ iz Sjedinjenih
Američkih Država

Grand Prix, odnosno glavnu nagradu ovogodišnjeg Festivala, osvojio je poljski film „Polska – feel invited“, a nagradu je preuzela direktorica u Turističkoj zajednici Republike Poljske, Barbara Tutak.

Publika je na festivalu mogla uživati u najboljim turističkim filmovima svijeta koji su govorili o raznim tipovima turističke atraktivnosti – od promocije turističkih destinacija, avanturističke ponude, ekstremnih sportova, nautičkog turizma, hotela i resorta, ljudi, kulture i tradicije, religijskog, ruralnog turizma te brojnih drugih specifičnih oblika ponude. U konkurenciju su stigla 132 filma iz 37 zemalja svijeta, a peteročlani stručni žiri, koji je odabrao najbolje filmove, činili su relevantni domaći i europski stručnjaci među kojima i sam direktor CIFFT-e Alexander Kammel, dok je za predsjednika žirija odabran Đelo Hadžiselimović.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!