23. VELJAE 2012. 16:02h

Više od 240 radova prijavilo se na izbor T-HT-ove nagrade

Deutsche Telekom

Foto

Scena
0

Tekst

Čak 249 radova prijavilo se na petu T-HT-ovu nagradu koja se od petka, 24. veljače, održava u zagrebačkome Muzeju suvremene umjetnosti. Međunarodni žiri odabrao je četrdeset radova koji će se izložiti javnosti, a tri će se uvrstiti u zbirku T-HT nagrada. Pozvano je i petero mladih umjetnika – Kristina Lenard, Zlatan Vehabović, Damir Očko, Silvio Vujičić i Sandro Đukić koji će svi izložiti svoje radove na izložbi što se događa prvi put. Natječaj je osmišljen kao poticaj novomedijskoj umjetničkoj produkciji, i ove je godine podjednaka pozornost posvećena svim kreativnim pristupima od slikarstva, fotografije, arhitekture, instalacija, videoradova... Upravo zbog širine tema i načina na koji autori propituju stvarnost i okolinu, izložba će biti vrlo zanimljiva.

 Nekoliko radova posvećeno je Tomu Gotovcu pa se ovogodišnje izdanje manifestacije može shvatiti i kao hommage velikome umjetniku. Program uz vodstvo prilagođen je i osobama s invaliditetom u četvrtak, 1. ožujka, a održat će se brojne radionice za djecu te razgovori s umjetnicima. Izložba završava 25. ožujka kad će se dodijeliti otkupne nagrade – 75 tisuća kuna za prvo, 70 tisuća za drugo te 65 tisuća za trećenagrađeni rad. O četvrtoj nagradi odlučuje publika, a izabrani umjetnik dobit će 15 tisuća kuna.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!