29. LIPNJA 2012. 15:32h

VIDEO: Houra o koncertu u Beogradu: Svirat ćemo Ružu Hrvatsku

Foto

Scena
0

Tekst

'Nemam namjeru stvarati buru oko toga i ići s tim pretenzijama i pretencioznim izjavama. Naprosto 20 godina je prošlo i nisam mislio da će to otići u tim smjerovima', komentirao je šef Prljavog kazališta, Jasenko Houra, njihov skorašnji koncert u Beogradu koji je izazvao lavinu reakcija.

Iako se nagađalo kako će legendarnu Ružu Hrvatsku Prljavci izuzeti iz svoje set liste za koncert u Srbiji, Jajo je to jučer demantirao. 'Kulturološki gledano cijela Irska mladež diže se uz U2  i ponosni su na njih, bilo da sviraju Sunday bloody Sunday ili ne. Svi koji volimo Gazdu svejedno nam je hoće li svirati Born in the US. Jedino je kod nas upitno što ćemo svirati. Kazalište se ne može promijeniti i u set listi je da će se pjesma svirati. Ona se svira na svakom našem koncertu i ne vidim razloga da ju ne sviramo. Kazalište je to što je, bilo da je u Bitoli, Sloveniji ili bilo gdje preko granice uvijek smo je svirali. Do sad to nije bio problem i oko toga ne treba razvijati nikakvu drugu priču', izjavio je Houra.

Nije očekivao da će biti takve žustre reakcije zbog njihovog koncerta u Beogradu. 'Mi imamo svoju domovinu i potpuno smo svjesni da smo u drugim državama gosti. To je najnormalnije, jednako kao što će i tri mjeseca kasnije biti kvalifikacije za Euro na kojem će se svirati naša himna. Nema potrebe da se ljudi dalje napucavaju s tim', zaključio je Houra.

Prljavo kazalište sinoć je kod Petka promoviralo svoj aktualni album 'Možda dogodine', s kojim su zaradili pozitivne kritike. U emisiju se javio Davorin Bogović kazavši kako se uvijek negdje muva oko starog banda, pa je tako završio i na ovom albumu. Houra je gitaristu Parnog valjka, Marijana Brkića, nazvao vječnim članom samo jednog banda i to Kazališta, a razlog je taj što su zajedno po snijegu deset kilometra gurali kombi. O Prljavcima su govorili i autorica tekstova Ines Prajo, kritičar Zlatko Gaal te članovi banda Radio Luksemburg, a u moru poziva slušatelja  našao se čak i keramičar koji je Jasenku Houri postavljao pločice.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!