23. VELJAE 2012. 11:13h

VIDEO: Beogradski bend `Ola Horhe` dolazi u zagrebačku Tvornicu

ola horhe

Foto

Scena
0

Tekst

Beogradski bend Ola Horhe nastupa sutra u 21 sat u zagrebačkoj Tvornici kulture.  

Ola Horhe je elektro-akustični duo nastao u Beogradu 2007. godine. Osnovali su ga pijanist Andy Pavlov koji koristi originalne analogne sintisajzere sa kraja 70-ih i početka 80-ih godina i multiinstrumentralist Attack El Robot na bubnjevima.

Bend trenutno nastupa kao trio u postavi Andy Pavlov (sintisajzeri, vokal), Sonja Lončar (sintisajzeri, vokal), Nemanja Aćimović (akustični i elektronski bubnjevi). 

Već prvi nastup grupe OLA HORHE  izazvao je veliku pažnju, i taj koncert je izabran za događaj godine po izboru publike web magazina "Popboks".  

Njihovi prvi snimci su numere "Hotel Moscow" i "New Mexico" snimljene za izložbu "Molimo vas ne uznemiravajte" umjetničke organizacije Dezorg iz Beograda. 

Održali su veliki broj uspješnih  koncerata u regiji i nastupali u Beogradu, Zagrebu, Sarajevu, Ljubljani, Skopju, Splitu, itd. Održali su uspješne turneje u Makedoniji i Sloveniji. 

Nastupali su na festivalu dizajna Magdalena u Mariboru, gdje su svirali na otvaranju izložbe dizajnera Mirka Ilića, kao i na Filmskom Festivalu na Paliću, festivalu Dis-Patch u Beogradu, Festivalu Mikser u Beogradu, Šabačkom letnjem festivalu, Beogradskom letnjem festivalu BELEF, Forest Festu, Refract Festivalu, EXIT festivalu, Sound&Vision festivalu, itd.

Njihov prvi album izašao je kao slobodan download i na vinilu za EXIT label i izdavačku kuću Odličan Hrčak iz Beograda.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!