8. KOLOVOZA 2015. 13:56h

USPJEH Veliki interes za Brač film festival - tražili su se redovi više!

Foto

Lana Jurčević ...
0

Tekst

Ukupno tri filmske projekcije tijekom drugog dana prvog Brač Film Festivala pogledalo je gotovo 500 posjetitelja svih dobnih skupina.

Druga po redu projekcija programa za djecu BFF-a, filmom „Zagonetni dječak“,redatelja Dražena Žarkovića u Narodnu knjižicu u Supetru na otoku Braču pred filmsko platno dovela je gotovo stotinu bračkih mališana.

Dok su najmla?i u filmu uživali tijekom jutarnjih sati, oni malo stariji birali su izme?u dvije filmske lokacije. S početkom u 21.30, u supetarskom Ljetnom kinuprikazan je film „Turist“, švedskog redatelja Rubena Östlunda.

Interes publike uistinu je nadmašio očekivanja organizatora te su pred platno postavljena još dva dodatna reda stolica samo par minuta prije projekcije za koju se tražila karta više!

Tako je dobitnika nagrade Izvjestan pogled u 2014. na filmskom festivalu u Cannesu zahvaljujući BFF-u pogledalo preko 250 posjetitelja. Istovremeno, na novoj lokaciji Brač Film Festivala u Waterman resort amfiteatru, u kinu na otvorenome, prikazano je osam kratkometražnih filmova.

Riječ je o filmskim uradcima budućih filmskih profesionalaca koji su svoje filmove premijerno prikazali upravo na prvom BFF-u. Festivalskim crvenim tepihom jučer je po drugi puta prošetala pjevačica Lana Jurčević naglasivši kako je oduševljena cjelokupnom organizacijom prvog Brač Film Festivala te izborom dugometražnih filmova.

„S obzirom da sam veliki filmofil, tu sam prvenstveno zbog odlične filmske selekcije. Volim filmove koji nisu mainstream, a film Turist, kao i Sviličićev Takva su pravila, apsolutno me oduševio! To je točno tip filmova koje volim. Nadam seda će Brač Film Festival svake godine biti sve jači i jači, velika podrška cijeloj mladoj ekipi koja je podigla BFF na noge! „

Vie pogledajte u fotogaleriji Lana Jurčević na Brač Film Festival