7. RUJNA 2013. 18:56h

Umro pastor Mladen Jovanović

Križ na Srđu iznad Dubrovnika

Foto

Scena
0

Tekst

Protestanski pastor, propovjednik, pisac i ekumenski radnik Mladen Jovanović preminuo je sinoć u 68. godini života u svom domu u Hrvatskom Leskovcu kod Zagreba, izvijestio je danas publicist Drago Pilsel.

Mladen Jovanović rođen je u Zagrebu 1945. Bio je propovjednik Kristove Crkve u Hrvatskoj i glavni tajnik Protestantskog evanđeoskog vijeća u Republici Hrvatskoj te predstojnik Vijeća Kristovih crkava u Hrvatskoj.

Predavao je na više sveučilišta u Europi i SAD-u, a osnivač je kršćanskoga radija “Radosna vijest”.

Pastor Jovanović je bio pisac i prevoditelj. Njegova knjiga ''I Riječ crkvom postade" govori o približavanju crkava i promociji ekumenizma.

(Hina)
 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!