20. KOLOVOZA 2015. 15:17h

Ukradena vrijedna bista Rodina iz muzeja u Kopenhagenu

Foto

Scena
0

Tekst

 Dvojica lopova, koji su se pravili da su turisti, ukrala su vrijednu bistu francuskog kipara Augustea Rodina, izjavio je u četvrtak glasnogovornik muzeja Ny Calrberk Glyptotek u Kopenhagenu.

Ni zaštitari niti posjetitelji muzeja nisu primijetili krađu koja je počinjena za vrijeme dok je muzej bio otvoren.

Dvojac je uzeo bistu Rodina "Čovjek sa slomljenim nosom" s njezina postolja i očito je stavio u torbu te izašao iz muzeja, rekao je glasnogovornik za agenciju dpa.

Novine Politiken izvijestile su u četvrtak da se krađa dogodila sredinom srpnja te da je izvršena u 12 minuta. Također navode da je bista vrijedna oko 270.000 eura.

"To je užasno", rekao je direktor muzeja Flemming Friborg za novine. "Izgubili smo važno djelo iz kolekcije."

Postoje mnoge verzije ove biste iz 1863. godine koja je u danskom muzeju bila 95 godina.

 

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!