20. KOLOVOZA 2015. 15:17h

Ukradena vrijedna bista Rodina iz muzeja u Kopenhagenu

Foto

Scena
0

Tekst

 Dvojica lopova, koji su se pravili da su turisti, ukrala su vrijednu bistu francuskog kipara Augustea Rodina, izjavio je u ─Źetvrtak glasnogovornik muzeja Ny Calrberk Glyptotek u Kopenhagenu.

Ni zaštitari niti posjetitelji muzeja nisu primijetili kra?u koja je po─Źinjena za vrijeme dok je muzej bio otvoren.

Dvojac je uzeo bistu Rodina "─Źovjek sa slomljenim nosom" s njezina postolja i o─Źito je stavio u torbu te izašao iz muzeja, rekao je glasnogovornik za agenciju dpa.

Novine Politiken izvijestile su u ─Źetvrtak da se kra?a dogodila sredinom srpnja te da je izvršena u 12 minuta. Tako?er navode da je bista vrijedna oko 270.000 eura.

"To je u┼żasno", rekao je direktor muzeja Flemming Friborg za novine. "Izgubili smo va┼żno djelo iz kolekcije."

Postoje mnoge verzije ove biste iz 1863. godine koja je u danskom muzeju bila 95 godina.

 

 

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!