26. SIJENJA 2012. 17:21h

U riječkom HNK premijera Maskerade u prepjevu Luke Paljetka

Foto

Scena
0

Tekst

 

Drama u stihovima Maskarada ruskog romantičara Mihaila Jurjeviča Ljermontova, posljednjeg pjesnika tzv. zlatnog doba poezije, smatra se njegovim najzrelijim dramskim ostvarenjem. Djelo je to o opsesivnoj ljubomori u kojemu jedna izgubljena narukvica postaje epicentar svih događanja, spletki i tragičnih završetaka. Bal pod maskama služi kao krinka čovjeku i društvu koji je u stanju dobrano prikriti svoja brojna prijetvorna lica.

HNK Rijeka Maskaradu premijerno izvodi 3. veljače, u prijevodu Luke Paljetka i režiji Vite Taufera. Glavne uloge tumače: Dražen Mikulić, Aleksandra Stojaković, Jasmin Mekić, Andreja Blagojević, Denis Brižić, Alen Liverić ...

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!