31. KOLOVOZA 2012. 09:32h

U HNK-u u Varaždinu održan humanitarni koncert za pomoć životinjama

HNK u Varaždinu

Foto

Scena
0

Tekst

U Hrvatskome narodnom kazalištu u Varaždinu večeras je održan humanitarni gala-koncert "Operne zvijezde za 'Spas'" na kojem je nastupilo deset opernih zvijezda uz pratnju vrhunskih korepetitora.

Bio je to prvi humanitarni koncert na Špancirfestu kojim se prikuplja novac za pomoć skloništu za napuštene i zlostavljane životinje Udruge za zaštitu životinja "Spas". Prihod od prodaje ulaznica i donacija namijenjen je izgradnji karantene za bolesne i ozlijeđene životinje.

Nastupili su Sofija Cingula, Momir Pjevac, Kora Pavelić, Helena Lucić, Armando Puklavec, Jelena Štefanić, Valentina Fijačko, Mirela Anđelović, Blanka Tkalčić i Ana Šedlbauer uz pratnju korepetitora Ivane Godec-Vinceković i Danijela Ota.

Koncert je na poticaj opernih zvijezda i u suradnji s njima organizirala Udruga za zaštitu životinja "Spas", uz pokroviteljstvo grada Varaždina, Varaždinske županije, Hrvatskoga narodnog kazališta iz Varaždina i Turističke zajednice grada Varaždina.

Na koncertu su među ostalima bili i prvi potpredsjednik Vlade RH i ministar gospodarstva Radimir Čačić, potpredsjednik Sabora Milorad Batinić te čelnici grada Varaždina i Varaždinske županije. (Hina)


 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!