7. RUJNA 2013. 11:04h

Tonski zapis Johna Lennona na dražbi: 'Ovaj album je kao pakao...'

Foto

Scena
0

Tekst

Tonski zapis intervjua s Johnom Lennonom u kojem glazbenik govori o "torturi" koju je predstavljalo snimanje posljednjeg albuma Beatlesa "Let it be" 1969., ponudit će se na dražbi u rujnu.

 

Jednosatni intervju, dan 1970. u Torontu Howardu Smithu, kritičaru američkog tjednika Village Voice, ponudit će se na dražbi on line od 19. do 26. rujna na www.rrauction.com, uz stotinjak drugih predmeta povezanih s Beatlesima.

 

"Pakao je, kao što često jest. Svaki put kad proizvodimo nešto to je tortura", kaže pjevač.

 

"Beatlesi nemaju čarobnu moć koju vi ne posjedujete. Svaki put prolazimo pakao kad nešto radimo", dodaje on. "Napeto je svaki put kad se upali crvena lampica za snimanje".

 

Izašao u svibnju 1970. te u časopisu Rolling Stone svrstan među najbolje albume svih vremena, "Let it be" je velikim dijelom snimljen u Londonu 1969.

 

Za pjevača, ubijena u New Yorku 1980., "Let it be" je "bizaran album" koji odražava trzavice između članova grupe Paula McCartneyja, Georgea Harrisona, Ringa Starra i njega samog. Beatlesi su se razišli 1970.

 

"Nikad ga nismo posve završili, nije nam se dalo, Paul nas je ganjao", kaže on. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!