13. STUDENOG 2011. 20:48h

Suzy Josipović: Kuharica "Mama zna" je moje malo umjetničko djelo

Foto

Scena
0

Tekst

 

Kuharicu sam pripremala dvije godine. Ta jela svakog dana jede moja obitelj. Svako jelo sama sam skuhala i fotografirala. To je moje malo umjetničko djelo – kaže Suzy Josipović Redžepagić. Osnivačica Fashion Weeka Zagreb i bivša manekenka na Interliberu na Zagrebačkom velesajmu predstavila je i potpisivala svoju kuharicu “Mama zna”.

– Kuham već 25 godina, otkad sam postala mama. Uvriježeno je mišljenje da manekenke znaju samo šetati po pisti. Ako su još i plavuše, ni diploma ni magisterij neće lako promijeniti te predrasude – napisala je magistrica marketinga u predgovoru.

Kuharicu je 46-godišnjakinja posvetila svojoj mami Nadi, a napisala ju je da bi njezine kćeri Sara (25), Hanna (14) i Tara (11) sve recepte imale na jednome mjestu. Pazila je da jela budu jednostavna i da se začini mogu kupiti u svakoj trgovini. Ima i nekoliko kompliciranijih jela.

– Jela poput guščje jetre na granny smith jabukama pripremaju se kad gosta želite impresionirati. Po mojim receptima mogu kuhati profesionalci i početnici – kaže Suzy.

I poznati ljubitelji gastronomije imali su riječi hvale za novopečenu spisateljicu.

Ana Ugarković rekla je da je čitajući recepte poželjela otrčati u kuhinju i isprobati ih, a jedan od naših najcjenjenijih gastronoma Veljko Barbieri nazvao ju je iskrenom i jednostavnom, čime se razlikuje od površnih estradiziranih kuharica kakve se često tiskaju.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!