12. SRPNJA 2012. 11:09h

Slash dobio zvijezdu na Šetalištu slavnih u Hollywoodu

Foto

Scena
0

Tekst

Slash, nekadašnji gitarist američke skupine Guns N' Roses, dobio je u utorak zvijezdu na Šetalištu slavnih u Hollywoodu.

Legendarni američko-britanski glazbenik izjavio je tim povodom da je mjesto posebno prikladno jer je nedaleko išao u srednju školu te proveo prve godine kao glazbenik koji sanja da postaje "gitaristička faca" povlačeći se po Hollywood boulevardu u Los Angelesu na kojem se nalazi dobar dio Šetališta slavnih. "To je posebno priznanje... najviše 'cool' od svih", kazao je on pred stotinama obožavatelja okupljenih ispred Hard Rock Cafea. "Potpuno pripadam ovdje. Ovdje sam išao u školu, počeo svirati gitaru, doslovno nekoliko metara odavde", prokomentirao je bivši kolega Axla Rosea, pjevača skupine.

Nakon svečanosti, Slash, pravog imena Saul Hudson (46), pozirao je fotografima sa suprugom Perlom Ferrar i dvoje djece.

Tvrdi da je već godinama trijezan te da je prestao pušiti.

Rođen u Londonu od afroameričke majke i oca Engleza, Slash je doživio slavu s Gunsima sredinom devedesetih, ali i kasnijim projektima poput Snakepit i Velvet Revolver. Na svečanosti je bio i Slashov prijatelj Charlie Sheen koji je rekao da "je prikladno da Slash dobije zvijezdu na pločniku na kojem će jednog dana Axl Rose spavati". (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!