24. TRAVNJA 2012. 15:17h

Sirius B nominiran za najbolji europski SF časopis

Foto

Scena
0

Tekst

Književni časopis za znanstvenu fantastiku Sirius B nominiran je za najbolji europski SF časopis. Nagradu dodjeljuje Europsko udruženje za znastvenu fantastiku European Science fiction associationa (ESFA). Sirius B je nominiran u kategoriji Best Magazine za Hall of Fame  Europskog SF-a.

Dobitnik nagrade bit će prezentiran javnosti na svečanoj dodjeli u sklopu europske konvencije ‘Kontakt’ u Zagrebu. ESFA dodjeljuje svoje nagrade od 1972. godine i smatra se najprestižnijom europskom
nagradom za doprinose zanstvenoj fantastici.

Sirius B je jedini domaći SF časopis koji objavljuje strane i domaće sf, fantasy i horor priče. Izlazi dvomjesečno i upravo će na europskoj konvenciji obilježiti svoju prvu godinu postojanja.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!