9. SVIBNJA 2012. 18:33h

Šercar i Mujičić u Galeriju Futura donijeli duh Portugala

Fatima

Foto

Scena
0

Tekst

Slikar Hrvoje Šercar te pisac i pjesnik Tahimir Mujičić izveli su zanimljiv pjesničko-likovni događaj “Causa Portugesa” u Galeriji Futura na temu Portugala. Bio je to dvojezični spoj koloriranih Šercarovih grafika posvećenih sedam portugalskih gradova koje je posjetio, dok je Tahir Mujičić pročitao pet vlastitih pjesama na temu Portugala iz poetskog putopisa Luna Lusitana, autori kojega su oba umjetnika.

Nadahnuo ih je ambijent zapadne iberske obale jer su u gradovima i gradićima portugalske kulturne baštine naišli na prizore i situacije za koje su imali poseban afinitet. Mujičića je na gitari pratio glazbenik Igor Paro. Na otvorenju je bio i Pedro Sampaio iz ambasade.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!