4. SVIBNJA 2012. 11:44h

Riječka predstava `Bilo jednom na balk……vjenčanju'

Foto

Scena
0

Tekst

Predstava "Bilo jednom na balk……vjenčanju'" Zlate Vukelić, koja govori o tradicionalnom vjenčanju opterećenom problemima današnjice, održat će se 5. i 6. svibnja od 20 sati u riječkom Kulturnom centru Kalvariji, a izvode ga članovi Ri Teatra.

 Priča počinje neželjenom trudnoćom i nametnutom prosidbom, uobičajenim djevojačkim i momačkim zabavama u kojima sudjeluju ''prigodni'' zabavljači, a nastavlja se običajima vjenčanja u kojima bez novca ništa nije moguće pa tako ni dobiti pravu mladu, zaplesati s njom ili uhvatiti njezin buket, a nesamostalnost mladih ljudi jedva izdržava provokacije malograđanskih postupaka rodbine i svećenika.

Zbog ograničenog broja posjetitelja, obavezna je rezervacija sjedala na 051/375-866 ili e-mail: ri.teatar@ri.t-com.hr

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!