2. SRPNJA 2012. 15:18h

Raphael Fays na ovogodišnjem Siscia open jazz & blues festivalu

Foto

Scena
0

Tekst

I ovog će se ljeta na sedmom Siscia open jazz & blues festivalu u Sisku, od 6. srpnja do 1. kolovoza, okupiti brojni ljubitelji te vrste glazbe.

Program će biti raznovrsniji nego ranijih godina tako da će uz domaće izvođače VIA Lipe, Dixieland Show, Jelenu Radan, Miru Ungara, Marijana Grubera, Telefon Blues Banda i drugoj, nastupiti i afirmirani inozemni izvođači.

Uz članice studentskog sastava Chocolate Disaster iz Gaza i Groovy Cakes, gost festivala bit će i poznati gitarist Raphael Fays, kojem će se pridružiti Damir Kukuruzović & Friends, najavio je organizator, jazz gitarist i vlasnik Siscia jazz cluba Damir Kukuruzović na konferenciji za novinare.

Svi će se koncerti održavati u dane vikenda na sisačkoj šetnici uz rijeku Kupu, a završni s Raphaelom Faysom u atriju sisačkog Staroga grada.

"Grad Sisak i ove će godine dati potporu festivalu, koji je izborio važno mjesto u kulturnoj ponudi ne samo Siska nego i Hrvatske. Organizator Damir Kukuruzović ne samo da je umjetnik na gitari, nego i u organizaciji ove manifestacije. Nastojat ćemo da se sisački jazz festival nastavi i idućih godina, promičući tako u glazbenom svijetu i Siscia jazz club i grad Sisak", rekao je sisački gradonačelnik Dinko Pintarić.

Izrada likovnih rješenja i loga za ovogodišnji jazz festival bila je povjerena akademskom slikar Marijanu Glavniku, velikom ljubitelju jazza i bluesa, koji je za svoj umjetnički rad nedavno primio i Nagradu grada Siska za životno djelo.

Urednik radio emisije "Vrijeme je za jazz" Davor Hrvoj napomenio je kako je Siscia jazz festival jedini u zemlji zadržao kontinuitet, te je izrazio uvjerenje da će opstati, jer ga organiziraju volonteri puni entuzijazma. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!