14. LIPNJA 2012. 19:37h

Radoičićeva skulptura postavljena u Rijeci

Foto

Scena
0

Tekst

Skulptura u obliku broda Vjekoslava Voje Radoičića "Dobro more" danas je svečano otkrivena na Pavlinskom trgu u Rijeci.

Skulptura, postavljena ispred murala površine 170 četvornih metara koji je naslikao Radoičić, izrađena je od metala, oslikana akrilnim bojama, teži oko 500 kilograma a visoka je oko četiri metra.

Radoičić je, predstavljajući skulpturu s riječkim gradonačelnikom Vojkom Obersnelom, istaknuo da je ovaj događaj poseban u njegovoj karijeri, premda je imao više od 180 izložaba. "Ovo je nešto drukčije, jer ovaj brod darujem svom gradu, da u njemu ugođaj boravka bude još ljepši", rekao je Radoičić.

Vojo Radoičić bavi se slikarstvom, ilustracijama za djecu, primijenjenom grafikom i dizajnom te kiparstvom. Autor je i više od 40 scenografija za kazalište i televiziju. Dobitnik je nagrade Vladimira Nazora, godišnje Nagrade grada Rijeke, odlikovan je Redom Danice Hrvatske s likom Marka Marulića, dobitnik je nagrada Grigor Vitez i Ivana Brlić Mažuranić za ilustracije dječjih knjiga te drugih nagrada i priznanja. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!